Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk Muhbir ysk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Çinli Uzman: Uluslararası Seyahatler 2022 Yılında Başlayabilir

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin 1,4 milyarlık nüfusunun yüzde 40 kadarını haziran ayına kadar aşılamayı hedefliyor. Şu anda aşılanmış nüfusun toplam nüfusa oranı yüzde 10 düzeyinde. Nüfusun yüzde 70 ila 80 kadarı aşılandığında yabancı ziyaretçiler karantina ve filyasyon gibi zorunluluklar esnekleştirilerek veya kaldırılarak Çin'e belirli kısıtlamalar dahilinde gelebilecekler.



South China Morning Post’un haberine göre, ülkenin tanınmış bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından Zhang Wenhong Çin televizyonu CCTV'ye verdiği demeçte “uluslararası yolculukların gelecek ilkbahardan itibaren mümkün olabileceğini” açıkladı.

Çin’deki aşılama faaliyetinin hızı dikkate alındığında, Çin’in gelecek ilkbaharda bağışıklık sınırına ulaşacağı düşünülüyor. Bu eşiğin aşıldığı andan itibaren yolculuklar konusunda diğer ülkelerle müzakereye başlanabilir.  

Öte yandan Zhang, toplum bağışıklığı sınırına daha yakın olan ülkelerin bu alanda Çin'den daha çabuk davranarak sınır ötesi seyahatleri başlatabileceklerini; bunun için örneğin karşılıklı aşı pasaportu yöntemi kullanıp ikili olarak da yolculuk organizasyonlarına girişebileceklerini belirtti. Zhang’a göre Çin de, diğer ülkeler açılıp açılmama konusunu değerlendirecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.