Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan

Cipras Ve Mitsotakis Türkiye’deki Tutuklu İki Asker Konusunda Birbirine Girdi

Türkiye’nin askeri yasak bölgesine girdikten sonra tutuklanan iki Yunan askeri meselesinde Yunanistan’da hükümet ile muhalefet arasında gerginlik iyice tırmandı. Yunanistan Parlamentosu da Başbakan Aleksis Çipras ile ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi lideri  Kyriakos Mitsotakis arasında sözlü atışmalara tanık oldu.

Greek Reporter'a göre, Çipras ve Mitsokatis, Türkiye’de tutuklu iki Yunan askeri konusunda parlamentoda birbirine girdiler. Mitsotakis, hükümeti, “ulusal meseleleri sorumsuzca, hafifçe ve küçük çapta taktiklerle ele almakla” suçladı.

Mitsotakis, ayrıca başbakanı, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile direkt iletişim kanalı olduğuna göre askerlerin serbest bırakılmasını istemek üzere neden Erdoğan’a aramadığını” sordu.

ÇİPRAS: RUTİN BİR OLAYI BÜYÜK BİR MESELEYE DÖNÜŞTÜRMEMELİYİZ"

Soruya “sinirlenen” Çipras, “Türk Cumhurbaşkanı, ordu komutanıyla görüştükten sonra doğru zaman olduğunu düşündüğümde ararım. Yunan Parlamentosu’na gelip  Başbakanın neden henüz aramadığını söylemek sorumsuzluk. Rutin bir olayı, bizi zor durumda bırakabilecek büyük bir meseleye dönüştürmemeliyiz” karşılığını verdi.

To Vima gazetesi de Yunan Parlamentosu’nda yaşanan sahnelere dikkat çekerek, iki Yunan askeri meselesinde “birleşik milli bir tutumun” gereğini vurguladığı başyazısında “Mevcüt kutuplaşması ve bölünme iklimi devam edemez en az Ankara’nın tehditleri sürdükçe” görüşünü öne sürdü. 

Partilerin tutumlarını eleştirerek, “daha geniş ulusal çıkarlarının” önemini altını çizen gazete, Hükümet, bir kez daha hazırlıksız yakalanmamak için tüm olasılıklara hazır olmalı” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.