Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Osaka Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya’nın Osaka kentinde gerçekleştirilen, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, INTEX Fuar Merkezi’ndeki görüşme öncesinde basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

“ABD İLE STRATEJİK ORTAKLIĞIMIZ VAR”

ABD Başkanı Trump ile G-20 Osaka Zirvesi’nde bir araya gelmelerini çok anlamlı bulduğunu belirterek, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin 75 milyar dolarlık bir zirveye doğru ilerlediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında savunma sanayine yönelik atılan ve atılacak adımlar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atacağımız adımlar var ama her şeyden öte bir stratejik ortaklığımız var. Bu stratejik ortaklığımız birçok alanda dayanışmamızı adeta teşvik ediyor. Bundan sonraki süreçte de bu dayanışmamızın aynı şekilde devam edeceğine olan inancım tamdır” diye konuştu.

ABD BAŞKANI TRUMP: “PATRİOT ALIMI KONUSUNDA OBAMA DÖNEMİNDE TÜRKİYE’YE ADİL DAVRANILMADI”

ABD Başkanı Trump da açıklamasında, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir gazetecinin “Türkiye S-400 savunma sistemlerini alırsa ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını” sorması üzerine, ABD Başkanı Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı” dedi. ABD Başkanı Trump, S-400 konusunda ise “Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. Adil olmak zorundasınız” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu hatırlatan ABD Başkanı Trump, “Türkiye, ABD’nin dostu ve beraber harika işler yaptık ve büyük ticaret ortağımız. Bunu daha da büyüteceğiz. İkili ticaret hacminde 75 milyar dolar çok az, 100 milyar doların çok üzerinde olması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, Türkiye ile ABD ilişkilerinin gittikçe ilerlediğini belirterek, “Ticaretimizi dört katına çıkarmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin çok iyi üretimi ve ürünleri var. İlişkilerimiz askerî alanda da gelişiyor. Aynı zamanda bizden çok miktarda askerî alım yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye’yi ziyaret edeceğine işaret eden ABD Başkanı Trump, bu ziyaret için net bir tarih belirtmedi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.