Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul çin türkiye 17 Mart 2024 Pazar Gündemi gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berlin'de Düzenlenen Libya Konulu Zirveye Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Birleşmiş Milletler’in (BM) çabalarına destek vermek amacıyla ev sahipliği yaptığı ve Libya’da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla düzenlenen Berlin’deki uluslararası zirveye katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin yapılacağı Almanya Başbakanlığına gelişinde Almanya Başbakanı Merkel ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından karşılandı.

Resmî karşılamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve zirveye katılan liderler aile fotoğrafında bir araya geldi.

Zirveye; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, BM'nin Libya Temsilcisi Ghassan Salame ile Afrika Birliği ve Arap Ligi temsilcileri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve arasında katılımcı liderlerle bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile zirvede verilen arada tekrar bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca Almanya Başbakanı Merkel ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile de ayaküstü sohbet etti.

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından Almanya’daki temaslarını tamamlayarak Berlin Tegel Havalimanı’ndan Türkiye’ye hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Olgun Yücekök ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.