Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel’in davetine icabetle, günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştirmek üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel Havalimanı Askerî Terminali'ne gelişinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Mehmet Kemal Bozay, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Basat Öztürk, Türk Askerî Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral İsmail Üner ile Avrupa Birliği Konseyi Protokol Müdür Yardımcısı Ragnheidur Roubineau tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde kendisini karşılayan Türk vatandaşlarına da hitap etti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, soğuk havaya rağmen kendisini bekleyen vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi.

“TÜRKİYE İLE AVRUPA ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”

NATO Genel Sekreteri, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı ve AB Komisyonu Başkanı ile görüşmeler yapmak için Brüksel’e geldiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeler suretiyle Türkiye ile Avrupa arasındaki ilişkileri çok daha iyi noktaya taşımak istediklerini söyledi.

“Sizler bizim Avrupa'da elimiz, ayağımız, gözümüz, duyan kulağımızsınız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim temennimiz hep tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Onun için de bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Aman bunu hiç ihmal etmeyin. Biz sizleri Allah için çok seviyoruz. Sizler Cumhur İttifakı'nın buradaki eli ayağı, duyan kulağısınız. Cumhur İttifakı'nı diri ve sağlam tutacağız. Durmak yok yola devam” dedi.

Türk vatandaşlarını Korona Virüs’e karşı dikkatli olmaları konusunda da uyaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir an önce tüm insanlık bu beladan, vebadan kurtulur inşallah. Aman tedbiri unutmayalım” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.