Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tarihi' Ziyaret İçin Atina’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65 yıllık bir aradan sonra  Türkiye'den Atina'ya devlet başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmek üzere  Atina’ya geldi.

Eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak  ve işadamları ile Atina Uluslararası Havaalanına gelen Erdoğan, burada Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias tarafından karşılandı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina’daki Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyduktan sonra sırasıyla Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras ile görüşecek.

Heyetlerarası görüşmelerin de yapılacağı ziyaret sırasında iki ülke arasında uzun bir süre ciddi sıkıntı yaratan Ege ve Kıbrıs sorunlarının yanısıra mülteciler meselesi ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a iltica eden Türk askerlerinin iadesi gibi konular da ele alınacak.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Batı Trakya’ya geçerek oradaki Türkler ile buluşacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.