Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası 10 Kasım amerika tsk çin transfer cumhurbaşkanı abd TÜRKPA Azerbaycan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sahil Babayev Saç dökülmesi tedavisinde ne gibi yöntemlere başvurulur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristleri Silahla Donatanlar Bunun Acısını Mutlaka Çekecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Taktik çıkarları uğruna teröristleri 10 binlerce tır ve binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta düzenlenen Birleşmiş Milletler 73’ncü Genel Kurulu görüşmelerine katıldı. Genel Kurula hitap eden Erdoğan, toplantının 1’nci Dünya Savaşı’nın bitmesinin yüzüncü yıl dönümünde gerçekleştiğini anımsatarak, “Savaşın ardından kurulan Milletler Cemiyeti, 2’nci Dünya Savaşı sonrasında yerini BM’ye bırakmıştır. BM, 73 yıllık geçmişinde elbette hiç küçümsenemeyecek başarılar elde etmiştir. Ancak zaman içinde BM’nin insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı da bir gerçektir” ifadelerini kullandı.

“TÜM DÜNYA ARKASINI DÖNSE BİLE TÜRKİYE MAZLUM FİLİSTİNLİLERİN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEK”

BM Güvenlik Konseyi’nin sadece veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet ettiğini, dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya büründüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte Bosna’da, Rohanda’da, Somali’de yakın tarihte Myanmar’da, halen Filistin’de yapılan katliamlar hep BM Güvenlik Konseyi’nin gözü önünde gerçekleşmiştir. Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkartmayanların, onlara yapılan yardımı kısma konusundaki gayretleri sadece zalimlerin cesaretini arttırmaktır. Tüm dünya arkasını dönse bile Türkiye olarak biz mazlum Filistinlilerin yanında yer almaya, ilk kıblemiz Kudüs’ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“BÖYLE BİR YAPININ ADI SÜREKLİ BAŞARISIZLIKLARLA ANILAN BİR KURUM HALİNE GELMESİNE BİZİM GÖNLÜMÜZ RIZA GÖSTERMİYOR”

BM çatışı altında sağlıktan eğitime; gıdadan kültüre kadar yürütülen çalışmaların hepsiyle ilgili olarak bir tatminsizlik mevcut olduğunun altını çizen Erdoğan, “Böyle önemli bir yapının adı sürekli başarısızlıklarla anılan bir kurum haline gelmesine bizim gönlümüz rıza göstermiyor. İşte bu sebeple her fırsatta güvenlik konseyi başta olmak üzere BM’nin yapısında ve işleyişinde kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini söylüyoruz. Onun içinde ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken de insanlığın ortak vicdanının sesi olduğumuza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİYLE İLİŞKİLİ OLAN BU DAİRENİN ZİNCİRİ GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA PEK ÇOK YERDE PARAMPARÇA OLMUŞTUR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak yaşadıkları coğrafyadan başlayarak dünyaya doğru baktıklarında BM vasıtasıyla yapılabilecek çok önemli işler olduğunu gördüklerini belirterek, “Her şeyden önce bizim anlayışımıza göre dünyanın düzenini, kurtuluşunu, mutluluğunu sağlayacak olana adalettir. Medeniyetimizde adalet dairesi diye ifade ettiğimiz toplum, hukuk, devlet yönetimi, devlet gücü, ekonomi ve adalet arasındaki ilişkinin en doğru şekilde kurulup işletilmesini esas alan bir çember vardır. Hepsi de birbiriyle ilişkili olan bu dairenin zinciri günümüz dünyasında pek çok yerde paramparça olmuştur. Bugün dünyamızın siyasi, sosyal ve ekonomik istikrarsızlıkların pençesinde kıvranıyor olmasının sebebi işte budur. Hepimizin huzurlu ve güvenliği geleceği için insanlığın adalet arayışıyla başlayan mücadelesini, adaletin tesisi ile sonuçlandırmayı başarmak mecburiyetindeyiz” açıklamasında bulundu.

“Gelin bu dünyada her şeyi yerli yerine konulmasını sağlamak için BM’yi insanlığın adalet beklentisinin sözcüsü, uygulayıcısı haline getirelim” diyen Erdoğan, “Gelin, ezilene kalkan olacak aç ve açıkta kalana el uzatacak, gelecek nesile umut aşılayacak bir küresel yönetim sistemi kuralım” ifadesini kullandı.

“4 MİLYON SIĞINMACIYI DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ OLMAYAN HİZMETLER SUNARAK MİSAFİR EDİYORUZ”

Türkiye'nin halen uyguladığı küresel insani diplomasiyle daha adil bir dünya için elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

“Sınırlarımız içinde 3.5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyondan fazla sığınmacıyı dünyada başka örneği olmayan hizmetler sunarak misafir ediyoruz. Sadece Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar harcadığımız tutar 32 milyar doları bulmuştur. Ayrıca Suriye’de daha önce emniyet altına aldığımız Cerablus, Rai, El Bab, Afrin bölgeleri ile İdlib çatışmasızlık bölgesiyle milyonlarca kişiye de her türlü insani yardımı yapıyoruz. Ülkemizde okula giden Suriyeli öğrenci sayısı 600 binin üzerindedir. Vatandaşlarımıza verdiğimiz ilaç dahil tüm sağlık hizmetlerinden ülkemizdeki sığınmacılar hiçbir ayrım yapılmaksızın ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Kamplarda kalan sığınmacıların ise ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz. Buna karşılık dışarıdan aldığımız destek uluslararası kuruluşlardan 600 milyon Dolar, AB’den de şu ana kadar fiilen verilen tutar itibariyle bu bizim milli bütçemize girmiyor, sadece uluslararası kuruluşlara giriyor.”

 “TERÖRİSTLERİ SİLAHLA DONATANLAR BUNUN ACISINI MUTLAKA ÇEKECEKTİR”

Rusya ile birlikte imzalan Soçi mutabakatıyla Suriye Rejimin 3.5 milyon sivilin yaşadığı İdlib çatışmasızlık bölgesine yönelik kanlı saldırılarının önüne geçtiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması şu cümlelerle devam etti:

 “Daha önce Halep, Hama, Humus, Dara ve Doğu Guta’da yaşanan katliamların İdlib’te tekrarlanmasını engelleyerek Suriye’de barışa ve siyasi çözüme giden yolu açık tuttuğumuza inanıyoruz. Hedefimiz Münbiç’ten başlayarak Irak sınırına kadar olan Suriye topraklarının tamamını teröristlerden temizlemektir. Buradan tüm tarafları Suriye’de adil ve sürdürülebilir siyasi çözüm arayışlarına yapıcı bir anlayışla destek olmaya davet ediyorum. Terör örgütlerine karşı ilkeli bir yaklaşım sergilenmesini istiyoruz. Taktik çıkarları uğruna teröristleri 10 binlerce tır ve binlerce kargo uçağı silahla donatanlar gelecekte bunun acısını mutlaka çekeceklerdir. Bir yandan terör örgütlerini desteklemek, diğer yandan kapıları mültecilere kapatmak bunun tüm yükünü de Türkiye gibi birkaç ülkeye yüklemek kimsenin geleceğini daha güvenli, daha müreffeh yapmaz. Tam tersine bu şekilde ötelenen sorunlar bir süre sonra artık mevcut tedbirlerle üstesinde gelinemeyecek boyuta ulaşır. Onun için gelin Suriye, Irak, Yemen, Libya, Afganistan, Ukrayna gibi fiili Balkanlar, Kafkasya, Kuzey Afrika, Orta Afrika, Körfez ve Doğu Akdeniz gibi potansiyel sorun alanlarının çözümü için daha samimi ve yapıcı gayretler ortaya koyalım.”

“TÜM DÜNYA ÜLKELERİNE FETÖ’YE KARŞI DİKKATLİ OLMAYA VE HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUM”

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fetullah Gülen’in şu anda Pensilvanya’da olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “400 dönümlük bir arazide şu anda yaşamakta ve buradan dünyanın 160 ülkesine terör ihraç etmekte” olduğunu dile getirdi. Bu örgütün faaliyetlerini eğitim ve yardımlaşma gibi parıltılı kavramların ardına saklanarak, sivil toplum örgütü veya ticari kuruluş görünümünde sürdürmekte olduğunu kaydeden Erdoğan, “Milletimizin desteğiyle son 5 yılda yürüttüğümüz kararlı mücadele sayesinde FETÖ’yü ülkemizde büyük ölçüde tasfiye etti. Şimdi bu terör örgütünün dünyanın dört bir yanında benzer faaliyetler yürüttüğünü görüyoruz. Türkiye’nin ikazlarına kulak veren, tecrübelerinde ders alan ülkeler birer birer bu örgütü deşifre ediyor ve topraklarında kovalıyor. Buna karşılık ne yazık ki dost bildiğimiz birçok ülke ve bunlar hala bunları bize vermemekte ısrar ediyorlar. Tabii ki hala tehlikenin farkına varmamış olanlar bunun bedelini de ağır ödeyecekler. Mesala FETÖ’nün Amerika’nın 27 Eyaletinde sadece Charter School’lar aracılığıyla devlet bütçesinde yılda aldığı para 763 milyon Dolardır. Kaynak buradan geliyor. Bu rakama örgütün her türlü kara para aklama işine karışan ticari kuruluşlarının ve gizli gündemleri olan sivil toplum örgütü görünümlü diğer yapılarının gelirleri dahil değildir. Buradan tüm dünya ülkelerine canım yandığı için açık söylüyorum; FETÖ’ye karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye davet ediyorum” ded

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.