Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi çukurova belediyesi kuşadası recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Liderler Zirvesi’ne Katıldı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü Zirvesi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsic, Konseyin Boşnak Üyesi Şefik Dzaferovic ve Sırp Üye Milorad Dodik'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç, zirvenin gerçekleştirildiği Sırbistan Sarayı'na gelen konuklarını tokalaşarak karşıladı. Liderler, aile fotoğrafı çekiminin ardından üçlü zirve toplantısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, dünkü Türkiye-Sırbistan görüşmelerinin ardından bugün de Üçlü Zirve’nin verimli bir şekilde tamamlandığını söyledi.

Gelecek zirvelerin önce Bosna Hersek’te, Mayıs 2020 tarihinde de Türkiye’de gerçekleştirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üçlü Zirve’nin kararlı şekilde devam edecek olmasının Türkiye, Sırbistan ve Bosna Hersek halklarının kaynaşmasına vesile olacağını kaydetti.

“BOSNA HERSEK'İN HÜKÛMET SORUNU SÜRATLE HALLEDİLMELİ”

Bosna Hersek’in hükûmet sorununun süratle halledilmesi gerektiğini, çünkü bir yılı aşkın süredir hükûmetin olmadığı bir ülkede verimli bir geleceği yakalamanın mümkün olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Özellikle şu anda liderlerin de ifade ettiği gibi ulaşım noktasında, otoyollar konusunda atılacak adımlar inanıyorum ki Sırbistan-Bosna Hersek arasında çok çok önemli gelişmelere, kalkınmaya vesile olacaktır. Zira her zaman benim bir ifadem var, yol hayattır, yol medeniyettir. Eğer bunu gerçekleştirirseniz ki Belgrad’la Sarayova arasında bu otoyolun yapılmış olması, yapılacak olması bütün bölgedeki iskânı, yerleşimi ayrıca veremli hâle getirecek, buralardan göçü de engelleyecektir. Tam aksine, bunların yapılmasıyla burası birer çekim alanı hâline gelecek ve çekim alanı hâline gelmesi de buralarda yaşayan insanların artık kendi topraklarını terk etmesi de mümkün olmayacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’e Zirve’ye ev sahipliği yapması dolayısıyla teşekkür ederek, bunda sonraki zirve toplantılarında da beraber olmayı ve bugünkü Üçlü Zirve’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.