Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üçlü Zirve Öncesi Ruhani İle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinden önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme yaptı. Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ardından üçlü zirvenin başlaması ve üçlü zirvenin ardından liderlerin ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 09.10’da özel uçak CAN ile Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan hareket ettiği Tahran’a saat 11.30 sularında ulaştı. Erdoğan’ı Tahran’da, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Şeriatmadari, İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Protokol Müdürü Sadık Abdullahi, İran'ın Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebrahim Taherian Fard ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin karşıladı.

ERDOĞAN-RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmeye başladı. Görüşmede Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan eşlik ediyor. Çavuşoğlu ve Fidan Erdoğan’dan bir gün önce İran’a gitmişlerdi.

ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Erdoğan-Ruhani görüşmesinin ardından Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla başlayacak. Zirvede Astana Süreci çerçevesinde ilerleyen süreç ile birlikte Suriye Ordusu’nun İdlib’e yapması öngörülen askeri harekat masaya yatırılacak. Liderler üçlü zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile ayrı bir görüşme yapması da bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.