Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Chang’e-5 Ekibiyle Bir Araya Geldi

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Beijing’de bulunan Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda, Chang’e-5 Ay keşif misyonuna katılan bilim insanlarını kabul etti. Cumhurbaşkanı Xi Jinping görüşmede, Çin’in Ay keşif alanında kaydettiği ilerlemeleri takdirle değerlendirdi.



Xi, Ay keşif ruhunun yaygınlaştırılması, Çin’de uzay çalışmalarının sürekli geliştirilmesi ve insanlığın uzay kaynaklarından barışçı şekilde faydalanmasına daha yeni ve büyük katkı sağlanması çağrısında bulundu. Chang’e-5 misyonu, Çin’in en karmaşık ve en ileri düzey uzay projesi niteliğini taşıyor. Chang’e-5 keşif aracı 17 Aralık 2020 tarihinde gök cisimlerinden topladığı toprak numuneleriyle yer küreye geri döndü. Böylece Çin’in Ay ve gezegen keşif misyonlarına güçlü bir zemin hazırlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.