Öne Çıkanlar gündem özeti bugünün gündemi gündem başlıkları Afrin Muhbir Hakkari çin pkk ysk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı

Dağlıca saldırısı batı medyasında

LONDRA(ANKA) – Hakkari Dağlıca’da PKK tarafından TSK’ya ait zırhlı araçlara düzenlenen saldırı, yabancı medyada yankı buldu. BBC,  Türkiye’de son aylarda 60’dan fazla güvenlik görevlisinin öldürüldüğüne dikkat çektiği haberinde  çatışmaların Kasım seçimi yaklaştıkça daha da artmasından korkulduğunu belirtti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, “PKK, Güney Doğu Türkiye’de askerleri saldırdı” başlığı ile duyurduğu Dağlıca saldırısına ilişkin olarak Genelkurmay’dan verilen bilgileri aktardıktan sonra hükümetin “misilleme olarak PKK mevzilerine hava baskılarını düzenlediğini” anlattı.

“Ateşkesin Temmuz ayında çökmesinin ardından ordu ile PKK arasındaki şiddette bir artış oldu” sözlerini kullanan BBC, PKK’nın saldırıyı üstlendiğini belirtikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırı ile ilgili açıklamasında saldırıya “kararlı” yanıt sözü verdiğini belirtti.

BBC, çatışmaların yaşandığı kent ve bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağı ve "geçici güvenlik bölgesi" gibi hükümetçe alınan bazı önlemlere de dikkat çektiği haberinde “Birçok kişi, çatışmaların Kasım ayı için planlanan erken seçim yaklaştıkça daha da artmasından korkuyor” dedi. (ANKA)(CN/ORH) 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.