Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener ermenistan tarkan Ebru Gündeş

Daimler Benz, Çin’de Actros Kamyonlarını Üretmeye Hazırlanıyor

Alman Daimler AG ve Çinli ticari araç ortağı Beiqi Foton Motor Co, Çin’de ilk kez Mercedes-Benz markalı Actros ağır kamyonları üretmek için 2,75 milyar yuan (415,32 milyon dolar) yatırım yapmayı planlıyor. Ortaklar, girişimin web sitesinde yayınlanan inşaat belgesine göre, her iki şirketin ortak girişimi olan Beijing Foton Daimler Automotive’deki (BFDA) fabrikaları yenilemeyi ve fabrikaya yılda 50 bin Actros kamyon kapasitesi verecek bir üretim hattı eklemeyi planlıyor.
 
Reuters’a bilgi veren bir kaynak, şirketlerin gelecek yıl yenilenmeye başlamayı planladığını söyledi. Bu haberlerin ardından Foton hisseleri hızlı yükseldi ve 13 Ekim’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Şu anda Çin’de satılan tüm Mercedes-Benz kamyonları ithal ediliyor ve girişimin yerli üretimi Auman kamyonlarından daha yüksek fiyatlara sahip. Kamyon ortak girişimi, bu yılın ilk 10 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artışla, Daimler’in teknoloji girdisine sahip 111 bin 788 Auman kamyonu sattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.