Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

De Mistura Türkiye'ye Gelecek

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, 11 Nisan’da başlayacak Cenevre görüşmelerinin ikinci turu öncesi hazırlık amacıyla başlattığı gezi kapsamında Türkiye’yi de ziyaret edecek.

Moskova’da Rus Dışileri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen de Mistura'nın, daha sonra İran, Suriye, Türkiye ve Suudi Arabistan gibi Suriye krizi konusunda kilit ülkelere gideceği belirtildi.

Staffan De Mistura, bu temasları, Suriye’de bir siyasi çözümün gerçekleşmesi için aktif bir rol oynayan Moskova’dan başlattı.

De Mistura gezisine dikkat çeken El Cezire ise, 14-24 Mart arasında düzenlenen Cenevre görüşmelerinin birinci turunda somut bir sonuç elde edilemediğini anımsattıktan sonra  “Cenevre görüşmelerinin ikinci turu 11 Nisan’da başlaması bekleniyor ancak rejimi temsil eden heyetin rejimin parlamenter seçimleri düzenlediği 14 Nisan’dan sonra Cenevre’ye varması bekleniyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.