Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı: “KVM Hatalar Zincirine Yeni Bir Halka Daha Eklemiştir”

Dışişleri Bakanlığı Kerkük Vilayet Meclisi’nin(KVM) Kerkük’ün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) referandumuna dahil edilmesine ilişkin olarak, “KVM Hatalar zincirine yeni bir halka daha eklemiştir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı KVM Kerkük’ün IKBY referandumuna dahil edilmesine yönelik aldığı karara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada,“Bağımsızlık referandumunun yapılması zaten başlı başına bir hata iken, bugün (29 Ağustos) KVM'nin Kerkük'ün referanduma dahil edilmesi yönünde aldığı karar hatalar zincirine yeni bir halka daha eklemiş, Irak Anayasası'nın bir kez daha ciddi ihlalini teşkil etmiştir. KerkükVilayet Meclisi'nin kabul edilmesi mümkün olmayan söz konusu kararı, Kerkük'ün asli unsurları olan Türkmen ve Arap gruplar tarafından boykot edilmiştir. Bu vesileyle, Bağdat İdari Mahkemesi'nin 17 Ağustos 2017 tarihinde KVM'nin ve Irak Kürt Bölgesi Yönetimi'nin statüsü tartışmalı bölgelerle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunma yetkisinin bulunmadığına hükmettiğini hatırlatırız” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.