Öne Çıkanlar chp Covid19 kılıçdaroğlu Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd fetö meb zam istanbul büyükşehir belediyesi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Almanya Tepkisi: Diplomatik Nezaketsizlik

Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşı Peter Steudtner ile ilgili AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Federal Hükümet Sözcüsü’nün açıklamalarını, “diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek” sözleriyle eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarıyla yapılan görüşmede, 18 Temmuz’da tutuklanan Alman vatandaşı Peter Steudtner ile ilgili “konunun yargıya intikal ettiği, bağımsız Türk yargısına güvenilmesi gerektiği, Steudtner’in gözaltına alındığı ilk günden itibaren uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak konsolosluk himayesinin sağlanmasında herhangi bir eksiklik yaşanmadığı”nın izah edildiğini bildirdi.

Dışişleri’nden yapılan açıklamada, aynı konuda Türkiye’nin Berlin Büyükelçisine de AFC Dışişleri Bakanlığının talebi üzerine izahatta bulunulduğunu belirtti.

Bakanlık, görüşmelerin ardından AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Federal Hükümet Sözcüsü’nün açıklamalarını, “diplomatik nezaketsizliğe örnek teşkil edebilecek” şeklinde eleştirdi ve “Türk yargısına doğrudan müdahale edildiği ve haddini aşan ifadeler kullanıldığı görülmüştür” ifadelerini kullandı.

“Bu Açıklamaların Kabul Edilmesi Mümkün Değildir”

Dışişleri Bakanlığı, AFC Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün açıklamalarına yönelik, “kabul edilmesi mümkün değildir” dedi ve şunları kaydetti:

“Bu açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir. Ülkemizde yargı yetkisinin kullanılmasında, Anayasamız çerçevesinde hiçbir organ, makam, merci veya kişinin mahkemelere emir ve talimat veremeyeceği, tavsiye ve telkinde bulunamayacağı teminat altına alınmıştır.

Söz konusu açıklamalardaki ifadeler, ülkemizi hedef alan farklı terör örgütü mensuplarına kucak açarak, teröristlerin adalet önüne çıkarılmasını engelleyenlerin hukuka yaklaşımlarındaki çifte standardı bir kez daha ortaya koymuştur.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.