Dışişleri Rusya'yı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı internet sayfası üzerinden İdlip’te bir hastaneye gerçekleştirilen hava saldırısını kınadı. Yapılan açıklamada 60’ın üzerinde sivilin hayatını kaybettiği, 200’ün üzerinde insanın ise yaralı olduğu bildirildi. Bakanlık Rusya’yı, “Rusya Federasyonu’nun Suriye’de işlemekte olduğu suçlara bugün sabaha karşı bir yenisi daha eklenmiştir” diyerek eleştirdi.


Rusya 30 Ekim 2015’ten bu yana savaş uçaklarıyla saldırı düzenlediği İdlib’e yönelik bir hava saldırısı daha düzenledi. Yapılan bombardımanda iki hastanenin hedef olduğu ve sivillerin de zarar gördüğü belirtildi. Dışişleri Bakanlığı yapılan saldırıyı kınadı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada “Şiddetle kınadığımız, derin infial uyandıran bu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.


-“PERVASIZLIK”-


Hava saldırıları konusunda Rusya’yı eleştiren Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, saldırının “pervasızca” olduğunu belirtti ve Rusya’nın Suriye’deki siyasi çözüme katkı sağlamadığını öne sürdü. Yapılan açıklamada “Suriye’de siyasi bir çözümü ve Çatışmaların Durdurulması Mutabakatı’nı savunduğunu söyleyen Rusya Federasyonu’nun, bu ilkeleri pervasızca ayaklar altına almakta olduğu açıktır” denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.