Öne Çıkanlar azerbaycan Kent diyarbakır pkk Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi bugünün gündemi

Dışişleri’nden Yunanistan’a Sert Tepki

Yunanistan’da 17 Kasım Terör Örgütü mensubu Dimitris Kufodinas’ın cezaevinden 48 saatliğine çıkmak için yaptığı izin başvurusunun üçüncü kez kabul edilmesine Ankara’dan sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, kararı “şiddetle” kınarken, “Eli kanlı bir teröriste bu şekilde hoşgörü gösterilmesi, şehit diplomatlarımızın anısına ve ailelerine yapılan bir saygısızlıktır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Dimitris Kufodinas’ın cezaevinden 48 saatliğine çıkmak için yaptığı izin başvurusunun üçüncü kez kabul edilmesi ile ilgili bir soru üzerine karara tepki gösterdi. Aksoy şunları söyledi:

“Bu şahıs, Atina Büyükelçiliğimiz Basın Ataşesi Çetin Görgü cinayetinin (1991) ve Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Deniz Bölükbaşı’na yönelik suikast girişiminin (1991) faili olduğu, ayrıca, Atina Büyükelçiliğimiz Müsteşarı Haluk Sipahioğlu cinayetinin (1994) failleri arasında yer aldığı için müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır.”

Sözcü, “Daha önce iki kere izin kullanma hakkı tanınan Kufodinas’ın, üçüncü kere izin kullanma hakkından yararlandırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu olay, Yunanistan’daki yargı sisteminin işleyişi konusundaki tereddütlerimizi pekiştirmiştir” dedikten sonra şöyle devam etti:

-"Kalleş Teröristin Düzenlemelerden Yararlanması Kabul Edilemez"-

Eli kanlı bir teröriste bu şekilde hoşgörü gösterilmesi, şehit diplomatlarımızın anısına ve ailelerine yapılan bir saygısızlıktır. Yurtdışında ülkemizi şerefle temsil eden diplomatlarımızın canına kastetmiş kalleş bir teröristin bu tür düzenlemelerden yararlanması kabul edilemez. Yunan makamlarını terörle mücadelede zafiyet yaratacak adımlar atmamaya ve teröristlerin cezalandırılmasında yükümlülüklerini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.