Öne Çıkanlar çin galatasaray MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank beşiktaş chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Dünya Enerji Kongresi Yarın Resmen Açılıyor

Enerji alanında dünyanın en etkin karar vericilerinin katılacağı 23. Dünya Enerji Kongresi, yarın İstanbul’da resmen açılacak. Türkiye Cumhurbaşkanlığının himayesindeki kongrenin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yapacak.

Politika yapıcıları ve dünyanın başlıca enerji şirketlerinin yöneticilerinin bir araya geleceği İstanbul’daki Dünya Enerji Kongresi, yarın öğleden sonra resmen açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesindeki kongrede ev sahipliğini Başbakan Binali Yıldırım ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yapacak.

“Yeni Ufukları Kucaklamak” temalı kongrenin açılış oturumunda Dünya Enerji Konseyi Eşbaşkanı Younghoon David Kim, 2016 Dünya Enerji Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Hasan Murat Mercan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan sonra Başbakan Binali Yıldırım söz alacak.
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de birer konuşma yapacağı açılış oturumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den sonra Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan da konuşacak.

56 Bakan Söz Alacak

Bu arada İstanbul Kongresi’ne çok yoğun bir katılım bekleniyor.  82 ülkeden konuşmacıların söz alacağı kongrede konuşmacıların arasında 56 Bakan’ın olduğuna dikkat çekiliyor. Kongreye katılan yabancı enerji bakanları arasında Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halit El Falih dikkat çekiyor.

Avrupa Komisyonu’nu Enerjiden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcoviç’in temsil edeceği kongreye enerji, çevre, ekonomi ve sanayi alanlarında görevli bakan gönderecek ülkelerin arasında İran, Irak, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İsviçre, Cezayir ve Meksika da var. 

Enerji Devlerinin Ceo’ları da Katılacak

İstanbul’daki kongrede küresel enerji devleri de en üst düzeyde temsil edilecek. Bu şirketler arasında Aramco, BP, Gazprom, Royal Dutch Shell, Total, Rosatom, SOCAR, Lukoil, OMV, EDF, EnBW, ENGIE, TANAP, E.ON, DESFA ve Çin Ulusal Nükleer Şirketi de bulunuyor.
Kongre’ye ayrıca Bosch, Siemens, DHL, Silver Spring Networks, ThyssenKrupp ve Westinghouse dahil dünyanın başlıca teknoloji şirketlerinin CEO’ları ve üst düzey yetkilileri de katılacak.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Asya Kalkınma Bakanı, İslam Kalkınma Bankası, OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu, Latin Amerika Kalkınma Bankası ile Goldman Sachs da kongreye katılarak katkı yapacak kuruluşlar arasında. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.