Öne Çıkanlar Afrin Hakkari çin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik ak parti pkk Übeyd Adıyaman 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Dünya Medyasında 15 Temmuz Anmaları

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla Türkiye’de düzenlenen anma törenleri ve dev mitingeler dünya medyasında büyük yankı buldu.

BBCNEWS: Erdoğan ‘Millet Savunucuları’nı Selamladı
İngiliz yayın kuruluşu BBC News “Darbe yıldönümünde Erdoğan, millet savunucularını selamladı” başığı ile verdiği haberde “Bir darbe girişiminin sokaklarda yenilgiye uğratılmasından bir yıl sonra Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onbinlerce insana duygusal konuşmalarla hitap etti” yorumunu yaptı. Haberde Erdoğan için, “Darbeciler için idam cezasına destek verdi ve Guantanamo tarzı üniformalar giymeleri gerektiğini söyledi” ifadelerini de kullandı.

LOS ANGELES TİMES: Türkiye Çapında Milyonlarca İnsan Toplandı
ABD’nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, “Türkiye, başarısız darbe girişiminin yıldönümünü anıyor” başlığı ile verdiği haberde “Sivillerin sokaklara dökülüp isyancı askerlere karşı koyarak Türkiye’nin dördüncü darbesi olacak girişimi engellemesinin birinci yıldönümünü anmak için Türkiye çapında milyonlarca insan toplandı” diye yazdı.  

EL CEZİRE: Türkiye’deki Dev Mitingilerde, Başarısız Darbe Anıldı
15 Temmuz dolayısıyla düzenlenen “dev mitinglere” dikkat çeken El Cezire İngilizce, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara sokaklarına bayraklarla dökülen on binlerce insana hitap ettiğini” anlattığı haberinde “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan devirmeyi amaçlayan darbenin yenilgisinin birinci yıldönümünü anmaya yönelik İstanbul’daki kitlesel miting için on binlerce insan toplandı” dedi.

GUARDİAN: Bir İnsan Seli Boğaz Köprüsüne Aktı”
15 Temmuz'un yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kitlesel etkinlikleri okuyuculara duyuran yabancı medya organlarından İngiliz Guardian gazetesi de, “Cumartesi günü bir insan seli Boğaz Köprüsüne aktı” gibi ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasına ilişkin sözlerinin altını çizen gazete, “Türk Cumhurbaşkanı geçen yıldaki darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla İstanbul’da toplanan on binlerce kişiye hitap ettiği duygusal ve mücadeleci konuşmasında idam cezasının geri getirilmesine olan desteğini tekrakladı” değerlendirmesini yaptı. 

FRANCE24: Erdoğan İdam Cezasına Vurgu Yaptı
Türkiye’de düzenlenen dev mitinglere de dikkat çeken France 24 kanalı ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasına ilişkin ifadelerine dikkat çekti. Haberde “Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini iktidardan uzaklaştırmayı hedefleyen başarısız darbenin birinci yıldönümünde yaptığı bir konuşmada hainlerin başlarını koparmakla tehdit etti” yorumunu yaptı. Kanal, Türkiye’de idam cezasının yeniden getirilmesinin “Ankara’nın AB üyelik hedefine son vereceği” görüşünü de savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.