Öne Çıkanlar 8 Eylül 2023 Cuma Gündem Özeti kadıköy şifa sağlık grubu türkiyede kaç işsiz var toplu iş sözleşmesi yeni akite saldırı leblebi tozu bahçeli dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi kasımpaşa

Dünyanın En Büyük İnşaat Gemisi Çanakkale Boğazı'ndan Geçti

Dünyanın en büyük inşaat gemisi olarak nitelenen Pioneering Spirit'in Çanakklale Boğazı’ndan geçtiği bildiriliyor.

Rusya'dan başlayan ve Karadeniz'in altından geçerek Türkiye'ye ulaşacak “Türk Akımı” doğalgaz boru hattının Rusya'da Anapa kıyısı ile Türkiye'de Kıyıköy arasındaki derin sularda boru döşeme çalışmalarını gerçekleştiren Pioneering Spirit’in, Hollanda'daki bakım ve onarım çalışmalarının ardından Karadeniz'e dönüş yolunda Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptığı belirtiliyor.

Sputnik'e göre, Türk Akımı'nın Türkiye'ye doğalgaz tedarik edecek ilk hattının 930 kilometrelik derin deniz kesimindeki çalışmalarını tamamladıktan sonra, Hollanda'nın Rotterdam Limanı'na giden, burada planlı bakım onarım çalışmaları gerçekleştirilen gemi, Karadeniz'e dönüş için 10 gün önce yola çıktı. Haberde şu bilgilere de yer verildi:

 “382 metre boyunda, 125 metre genişliğinde ve 403 bin 342 groston ağırlığındaki Malta bayraklı gemi, saat 05.30'da Ege Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Saat 07.50'de boğazın en dar yeri Çimenlik Kalesi ile Kilitbahir önlerine gelen 'Pioneering Spirit'a, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait 'Kurtarma-1', 'Kurtarma-4', 'Kurtarma-9' ve 'Kurtarma-10' römorkörleriyle Sahil Güvenlik unsunları eşlik etti. Boğaz, geminin geçişi sırasında güvenlik gerekçesiyle çift yönlü transit geçişlere kapatıldı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.