Eksikler Var Ama AB Vize Serbestisini Tavsiye Edecek

Avrupa Komisyonu’nun Avrupa’da “göç korkuları” ve kriterlerin karşılanmasındaki “bazı eksikliklere rağmen” Türk vatandaşlarına vize muafiyetini tavsiye etmesini bekleyen AB medyasına göre, Komisyonun “eksiklikler” için “ne gibi hukuki formüller” bulacağı merak ediliyor.

EUObserver, “Göç korkuları arasında AB Türkiye ile vize muafiyetini ilerletiyor” başlığıyla verdiği haberde “bazı eksikliklere rağmen”  Avrupa Komisyonu’nun bu hafta Türkiye’nin serbest sehayat için gerekli koşulları karşıladığını bildirmesinin beklendiğini vurguladı ve “Vize muafiyeti mutabakatı,  Türk seçmenleri açısından AB-Türkiye göç anlaşmasının en büyük yararıdır” dedi.

Bir AB kaynağının EUObserver’e Avrupa Komisyonu’nun “olumlu bir tavsiye”de bulunacağını bildirirken sarfettiği “Ancak bu adımı haklı çıkarmak için ne gibi hukuki formüller ve dalavereler kullanacakları zamanla görülecek” sözleri de yansıtıldı.

EU Observer, Türkiye’nin yerine getirmesi gereken kriterler arasında “Azınlık haklarının korunması için terörle mücadele yasasının gözden geçirilmesi ile Türkiye’nin egemen bir devlet olarak tanımadığı Kıbrıs (Rum Kesimi) ile hukuki işbirliğinin başlatılması ve vatandaşlarına Türkiye’ye serbest girişinin sağlanması”nın da bulunduğunu yazdı.

Avrupa Komisyonu’nun tavsiyelerinin AB devletlerinin çoğu ve Avrupa Parlamentosunca onaylanması gerekeceği anımsatılırken de vize muafiyeti meselesinin “Avrupa’da göç konusundaki hassasiyetinin yükseldiği bir döneme denk düştüğüne” dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.