Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken Pandemi fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Emine Erdoğan, Kamikatsu Belediye Başkanı Hanamoto Ve Sıfır Atık Akademisi Yetkilileriyle Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Japonya'da dünyanın ilk sıfır atık kasabası olmaya aday, Kamikatsu Belediye Başkanı Yasushi Hanamoto ve Sıfır Atık Akademisi yetkilileriyle görüştü.

Görüşmede Kamikatsu Belediye Başkanı Hanamoto, çöpleri yakmanın hem maliyetli hem de doğaya büyük zararlar veren bir uygulama olduğundan ayrıştırma modeline geçtiklerini ve artık kasaba halkının 34 kategoride çöpleri evlerinde ayrıştırarak atık merkezine getirdiklerini anlattı.

2020 yılına kadar atık gömme ve çöp yakma işlemini sıfıra indirmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Hanamoto, hedeflerinin şu ana kadar yüzde 80 oranında gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Emine Erdoğan da Türkiye’de şu an altı çeşit atık ayrıştırma yapıldığını ve bunu yaygınlaştırmak için ulusal düzeyde projeler yürütüldüğünü söyledi.

Türkiye’de yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında pilot olarak “sıfır atık ilçesi” kurulması yönünde çalışmalar bulunduğunu bildiren Emine Erdoğan, Kamikatsu Belediye Başkanı Hanamoto’yu, çalışmaları yerinde görmesi için Türkiye’ye davet etti.   

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Binpınar ve çevre uzmanlarının da katıldığı programda, sıfır atık uygulamalarına ilişkin karşılıklı tecrübe aktarımı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
JaponyaEMİNE ERDOĞAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.