Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler

En Yüksek Yerçekimi Gözlemevi Tibet'te İnşa Ediliyor
Dünya üzerinde rakımı en yüksek yerçekimi dalgası gözlemevinin inşasına Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nin Ali bölgesinde başlandı.

Kuzey Yarımküre'deki yerçekimi dalgasını gözlemlemek amacıyla inşa edilen istasyonun, Çin'in bu alandaki araştırmalarının ilerletilmesine ve düşük sıcaklık süperiletken submilimetre dalgalarını gözlem çalışmalarına katkı sağlaması bekleniyor. Adı geçen projeye yapılan toplam yatırımın ise 130 milyar yuanı bulduğu açıklandı.
Tibet'in Ali bölgesi, dünyadaki en az nüfus yoğunluğuna sahip noktalardan biri. Deniz seviyesinden 4 bin metre yükseklikte bulunan bölgenin, Kuzey Yarımküre'de yerçekimi dalgasının en iyi gözlemlenebileceği nokta olduğu belirtiliyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.