Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor Avrasya Hastanesi İzmir depremi Ferhat Pişmaf Saadet Alpago kimdir

Erdoğan-Putin Görüşmesi Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün gideceği Rusya’nın Soçi kentinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme dikkat çekti. Alman medyasına göre, görüşmenin “en önemli” gündem maddesi Suriye olacak.

DW Türkçe, en son 28 Eylül’de Ankara’da biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus mevkidaşı Putin arasındaki Soçi buluşmasını irdelediği geniş haberinde, görüşmenin en önemli gündem maddesinin Suriye olması beklendiğini vurguladı.   

Görüşmede, iki liderin Rusya'nın ev sahipliğini yapması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi konusundaki ihtilaf noktalarını gidermeye çalışacağı kaydediliyor.

Haberde, bölgede siyasi çözüm arayışında olan Rusya’nın Suriye'deki tüm etnik grupları bir araya getirmeyi hedeflediği Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'yle ilgili Türkiye’den gelen tepkiler üzerinde duruluyor.   

Rusya'nın, PYD’ye davet göndermesi üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın bu konuda Rusya'ya tepkinin iletildiğini, kongrenin ertelendiği bilgisini aldıklarını belirtirken, “YPG, PKK terör örgütünün bir uzantısı ve onun ne Astana ne Cenevre ne de bir başka toplantıya davet edilmesi asla kabul edilemez" dediği aktarılıyor.

GÜNDEMDE İKİLİ İLİŞKİLER DE VAR

Erdoğan-Putin görüşmesinin bir diğer başlığının ise terörle mücadele olacağı belirtilden haberde, ticari ve ekonomik bağların güçlendirilmesi ve ikili ilişkilerin ele alınacağını kaydediliyor. Haberde şöyle denildi:

“Moskova-Ankara ilişkilerinde 2015 yılında Türkiye'nin Rus savaşı uçağını düşürmesi üzerine bir kırılma noktası yaşanmış, Kremlin, başta ekonomik alanda olmak üzere partner ülke Türkiye ile birçok alanda işbirliğini askıya almıştı. Erdoğan'ın Putin'e hitaben kaleme aldığı mektup sonrası ise ilişkiler normal seyrine dönmeye başlamış ve iki ülke yeniden yakınlaşmıştı”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.