Öne Çıkanlar bahçeli AİLE kasımpaşa MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ankara

Erdoğan ve Obama IŞİD dergisinin kapağında

LONDRA (ANKA) - IŞİD'in internet dergisi Dabıq'ın 11. Sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama’yı konuşurken gösteren bir fotoğraf yayınladı ve "El Ahzab savaşından (Hendek savaşı) koalisyon savaşlarına" sözlerini kullandı.

BBC’ye göre,  IŞİD’in dergisinin içindeki yazılarda IŞİD karşıtı koalisyondan "Haçlı Ordusu" olarak bahsediliyor ve Türk hükümeti ve ordusu da sert ifadelerle eleştirildi.

"El Kaide'nin Şam'daki müttefikleri" adlı makalede Türkiye hakkında özetle şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye Haçlı NATO ittifakının üyesidir. Amerikalılar tarafından başlatılan ve onların öncülük yaptığı çeşitli Haçlı harekâtlarına katılmıştır."

Dergide Başbakan Ahmet Davutoğlu ve NATO eski Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'in el sıkıştığı bir fotoğraf altında ise "El Kaide'nin müttefiklerinin Türk destekçileri, NATO Haçlılarıyla aynı siperde duruyor" gibi savlar yer aldı. (ANKA)

(CN/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.