Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

Everest’e Çıkan Dağcılar Zirvede Yeni Bir Rekora İmza Attı

Everest Dağı’nın yüksekliğini yeniden ölçecek Çinli dağcıların zirveye ulaştıkları bildirildi. 



Everest Dağı’nın yüksekliğini hassas şekilde yeniden ölçmek için kurulan ve sekiz Çinli dağcıdan oluşan ekibin, bugün yerel saatle 13.30’da dağın zirvesine çıktığı belirtildi. Çinli dağcıların, 150 dakikalık misyonlarını başarıyla tamamlayarak zirveden indikleri bilgisi verildi. Ayrıca, ekibin Everest Dağı’nın zirvesinde en uzun süre kalma rekorunu da kırdığı aktarıldı.
 
2015 yılında meydana gelen 8,1 büyüklüğündeki depremin Everest’in yüksekliğini etkileyip etkilemediği dünyanın merak ettiği bir konu haline geldi. Bu amaçla yola çıkan dağcılar, profesyonel ölçümler yaparak bu konudaki şüpheleri giderecek.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Nepal-Çin Medya Derneği Başkanı Dhuruba Paudel ise Everest Dağı’nın yüksekliğiyle ilgili verilerin yıllardır güncellenmediğini anımsatarak, iklimsel ve jeolojik değişikliklerin Everest Dağı’nın yüksekliği üzerindeki etkisinin dünyanın çözmeyi dört gözle beklediği bir sorun olduğunu kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.