Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

FETÖ Bağlantılı Okullara Soruşturma

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" bağlantılı okullar hakkında finansal soruşturma talebiyle Eğitim Bakanlığına hukuki başvuru yapıldı.

Açıklamada, Fetullah Gülen ile bağlantılı olduğu iddia edilen ve Kaliforniya'da 11 okul ile sözleşmeli (charter) okul statüsünde faaliyet gösteren "Magnolia Okulları" hakkında, bu okulların finansal açıdan incelenmesi için Kaliforniya Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunulduğu belirtildi.

Başvurunun Dr. Jose Moreno ve Tina Andres adlı iki ABD vatandaşı adına yapıldığı kaydedilen bildiride, bu okulların finansal pratiklerinin eğitim bakanlığı tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve Magnolia Okulları'nın bu bölgede her biri milyonlarca dolara mal olacak yeni okul başvurularının hassas bir şekilde ele alınması gerektiği ifade edildi.

Yakın zamanda Magnolia Okulları, Kaliforniya'nın Fremont bölgesinde yeni bir okul açmak için başvuruda bulunmuş ancak söz konusu eğitim bölgesi kurulu başvurunun reddedilmesini talep etmişti.

Ülke genelinde ise 26 eyalette Paralel Devlet Yapılanması'na bağlı 140 civarında okulun faaliyet gösterdiği biliniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.