Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Filistinliler ABD’nin Yarın Açılacak Kudüs Büyükelçiliği İçin Protestolara Hazırlanıyor

ABD, tüm tepkilere rağmen yarın Kudüs’teki yeni büyükelçiliğini resmen açarken, Filistinlilerin protesto amacıyla büyük çaptaki protesto gösterileri planladıkları belirtiliyor.

Başkan Donald Trump’ın geçen Aralık ayında Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanınırken Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını açıkladığı ABD Büyükelçiliği yarın resmen açılacak. 

Açılış törenine aralarında Donald Trump’ın kızı ve danışmanı İvanka Trump ile damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’ni de yer aldığı resmi bir heyet katılacak. İvanka Trump,  Cuma günü büyükelçiliğin açılışına katılacağını duyurduğu açıklamasında, törende “Amerikan halkını temsil etmekten gurur duyduğunu” da söyledi.  

Jerusalem Post gazetesi, ABD’nin büyükelçilik kararının “İsrail’de birçok kişi tarafından övüldüğünü ve Başbakan Binyamin Netanyahu’nun büyük bir başarı” olarak görüldüğünü belirtirken, kararın “Arap dünyasında ise öfke ile karşılandığına",  Filistin liderlerinin açılışa protesto amacıyla “Öfke Günleri” ilan ettiğine dikkat çekti.

Açılış töreni nedeniyle büyük çapta protesto gösterileri ve çatışmalar beleklenirken  İsrail güvenlik güçlerince olağanüstü güvenlik önlemleri alındığı kaydediliyor.

GAZZE SINIRINDA VE BATI ŞERİA’DAKİ POTESTOLAR

Bu arada,  Mart sonundan bu yana özellikle Cuma günleri“Büyük Dönüş Yürüyüşü” kapsamında Gazze sınırında gösteriler düzenleyen Filistinlilerin, yarın hem Gazze’de hem de Batı Şeria’da da büyük protesto eylemlerini gerçekleştirmesi bekleniyor.

Öte yandan, yarın binlerce Filistinlinin Gazze  sınırında eylem yapması olasılığı karşısında İsrail güvenlik yetkililerinin, sınıra yaklaşan Filistinlilerin "canlarını tehlikeye atacakları" uyarısı yaptığı belirtiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.