Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI başbakan binali yıldırım kızılay atatürk operasyon

Financial Times: Türkiye’de Enflasyon Yüzde 25’e Yaklaştı

Türkiye’de Eylül ayında enflasyonda gözlenen yüksek artış, yabancı medyanın da dikkatini çekti. Türkiye’de enflasyonun yüzde 25’e yakın bir düzeye tırmandığını duyuran Financial Times, liranın değer kaybının fiyatlar üzerinde “güçlü bir baskı” oluşturduğunu yazıyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, Twitter üzerinden yayımladığı haberde, Türkiye’de döviz sorununun fiyatlarda önemli bir artışı tetiklerken, yıllık enflasyon oranının Eylül ayında yüzde 24.5'e çıktığını belirterek “Liranın bu yıldaki çöküşü, fiyatlar üzerinde güçlü bir baskı oluşturdu” görüşünü dile getiriyor. FT,  üretici fiyatlarındaki yıllık oranının yüzde 46.2’ye tırmanmış olmasını ise  enflasyonun daha da yükseleceğinin işareti olarak değerlendiriyor.

"MB'NİN HAREKET ALANI SINIRLI"

FT, ABD Başkanı Donald Trump ile yaşanan "kavganın", Türk ekonomisinin sağlığına ilişkin kaygıları artırmasının ardından döviz krizine neden olduğu yorumunu yaparak,  “Hızla yükselen enflasyonu kontrol altına almaya çalışan Türkiye’nin Merkez Bankası, geçen ay faiz oranlarını önemli ölçüde artırdı. Ancak bankanın, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü muhalefeti nedeniyle faiz oranlarını yeniden artırmak için sınırlı hareket alanı olabilir” dedi.

Anahtar Kelimeler:
EnflasyonFinancial Tımes
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.