Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası amerika çin transfer cumhurbaşkanı TÜRKPA Anıl İlter Savcı Oluyor İzmir depremi Saadet Alpago kimdir Ayça Aykaç Kimdir? Muhbir

Fransız Dışişleri Bakanının Körfez’deki Mekik Diplomasisi Sürdürüyor
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ülkesinin dünya sahnesinde çok daha aktif bir rol oynayacağı işaretlerini vermeye devam ederken Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Körfez krizine çözüm bulma çabaları çerçevesinde başlattığı bölge gezisini sürdürüyor. Le Drian, Katar ve Suudi Arabistan’daki temaslarının ardından bu sabah krizde arabuluculuk yapan Kuveyt’e geçti.

Jean-Yves Le Drian, dün başlattığı Körfez gezisi kapsamında bu sabah saatlerinde krizin tarafları arasında arabuluculuk yapan Kuveyt’e ulaştı.
Cumartesi günü ilk olarak Katar’ın başkenti Doha’da görüşmelerde bulunan Le Drian daha sonra Katar’a abluka uygulayan ülkelerden Suudi Arabistan’a geçti. Le Drian'ın, Kuveyt’in ardından bugün, Katar ile ilişkileri kesen ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri’ne de gitmesi bekleniyor.
El Cezire İngilizce’ye göre, Le Drian, dün Doha’da Katar Emiri Tenim bin Hamad El Tani ile bir görüşme yaptı. Buluşmada ana gündem maddesini Körfez krizinin oluşturduğu bildirildi.

Fransa Dışişleri Bakanı ayrıca Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife El Tani ile de görüştü.
Cumartesi akşamı geç saatlerde ise Suudi Arabistan’in Cidde kentinde mevkidaşı Adil Bin Ahmed El Cubeyr ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile bir araya gelen Le Drian burada yaptığı konuşmada tüm ülkelerin teröre karşı kararlı bir tutum segilemelerinin önemine vurgu yaptı ve Körfez ülkelerinin büyüyen istikrarsızlığa karşı birlik içinde olmalarını istedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.