Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY ihracat Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

FT: PKK’ya baskınlar o kadar sıcak karşılanmadı

LONDRA(ANKA) – Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya yönelik hava operasyonları ve NATO’yu toplantıya çağırma kararını okuyucularına yansıtan Financial Times Gazetesi, "Türkiye’nin IŞİD’e yönelik operasyonu Türkiye muhalefeti ve Türkiye’nin Batılı müttefiklerince olumlu karşılanırken PKK’ya yönelik baskınlar, pek o kadar sıcak karşılanmadı” diye yazıyor.

İngiliz gazetesi, Türkiye’de son bir hafta yaşanan gelişmelere dikkat çektiği haberinde “Suriye’nin Kuzeyinde IŞİD’e karşı gerçekleştirilen hava baskınları,  Ankara’nın olumlu bir politika değişikliği diye hem Türk muhalefet siyasilerince hem de Türkiye’nin Batılı müttefiklerince olumlu karşılanmış olsa da PKK’ya ve Türkiye içerisindeki polis operasyonlarının geniş boyutu, pek o kadar sıcak karşılanmadı” yorumunu yapıyor.

-“ABD, KÜRTLERE BASKINLARIYLA ARASINA MESAFE KOYDU-“

Haberinde “ABD, Kürtlere baskınlarla arasına mesafe koydu” değerlendirmesini yapan FT, bu çerçevede ABD'nin IŞİD karşıtı koalisyon için Özel Temsilci Yardımcısı Brett McGurk’un twitter üzerinden PKK’ya baskınlar ile ABD ve Türkiye arasında IŞİD’e karşı işbirliğini yoğunlaştırma yönünde yeni sağlanan anlayış arasında bir bağ bulunmadığını bildirdiğine dikkat çekiyor.

Bunun ardından gazete “Daha keskin eleştiriler ise, hükümetin operasyonları, yaygın biçimde beklenen erken seçim öncesi (halkın) desteğini güçlendirmek için kullandığını iddia eden Türkiye’nin muhalefet siyasilerinden geldi” değerlendirmesini yapıyor. (ANKA)

(CN/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.