Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

FT’ye göre, siyasi risk Türkiye'ye en büyük meydan okuma

LONDRA(ANKA) – Yükselen piyasalarda üzerindeki satış baskıları sürerken Türk lirasının değer kayıpları dikkat çekiyor. Financial Times gazetesi, Dağlıca saldırısına dikkat çekerek “Siyasi risk, Türkiye için en büyük meydan okuması olmayı sürdürüyor” yorumu yapılıyor.

Ekonomi gazetesi Financial Times, yükselen piyasaların para birimlerinin FED’den beklenen faiz artışının zamanlaması ve Çin ekonomisinin durumunun yarattığı ciddi kaygılardan olumsuz etkilendiğini belirtiyor ve “Yükselen piyasaların para birimleri üzerindeki satış baskıları hafifleyeceği işaretini vermezken Türk lirası önemli yeni bir rekor düşüş kaydetti” diyor.

Döviz stratejistlerinin, hem FED’in olası bir faiz artışı hem de Çin ekonomisinin sağlığının yükselen piyasaların para birimlerindeki zayıflamanı körüklediğini söylediklerini anlatan gazete, "Siyasi risk, Türkiye için en büyük meydan okuma olmayı sürdürüyor. Ülke 1 Kasım seçimlerine hazırlanırken Kürt ayrılıkçılarının Pazar günü gerçekleştirdiği ve birkaç Türk askerinin ölümüne neden olan saldırı, tedirginliği artırdı" görüşüne yer veriyor.

Liranın dolara karşın Temmuz ortasından bu yana yüzde 13’den fazla değer yitirdiğine işaret edildikten sonra Rabobank'ın döviz stratejisti Jane Foley’in “Türk lirası, hüküm süren iç gerilim nedeniyle en kırılgan yükselen piyasa birimlerinden biri olmayı sürdürüyor” değerlendirmesi aktarılıyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.