Gabriel: Merkel’in Başbakanlığı En Geç Mayıs’ta Bitecek Ve Koalisyon Dağılacak

Almanya’da eyalet seçimlerinde CDU’nun önemli bir oy kaybına uğraması üzerine Aralıkta parti başkanlığından, 2021 yılında ise başbakanlıktan ayrılacağını açıklayan Angela Merkel’in kararına ilişkin tartışmalar sürerken eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Merkel’in başbakanlığının en geç Mayıs ayında sona ereceğini, büyük koalisyonun da dağılacağını öne sürdü.

Koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partisi (SPD) eski Başkanı Gabriel, Angela Merkel’in başbakanlığının en geç 2019 yılının Mayıs ayına kadar sona ereceği görüşünde olduğunu söyledi. Gabriel, SPD’nin yer aldığı büyük koalisyonun da dağılacağını tahmin ettiğini belirtti.

MERKEL’İN AYRILMASI YENİ ÜÇLÜ KOLİSYON İÇİN İLK ADIM

Haftalık Die Zeit gazetesinde bir makalesi yayımlanan Gabriel, “Merkel’in Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi genel başkanlığını bırakmasının, Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) ile üçlü koalisyon kurulması yolundaki ilk adım olduğunu ve yasama dönemi sona ermeden Merkel’in başbakanlıktan da çekileceğini” yazdı.

DW Türkçe’ye göre, Sigmar Gabriel en geç 2019 yılının Mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinden sonra Merkel döneminin kapanmasını beklediğini ve Merkel’in partisine bunu borçlu olduğunu bildiğini ifade etti. Gabriel bu durumda erken seçime gidileceğini zannetmediğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.