Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Gabriel: Salih Müslim’in İade Talebi Değerlendirilecek

Almanya’yı ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  görüştüğü mevkidaşı Sigmar Gabriel’den PYD eski eşbaşkanı Salih Müslim’in iadesini istedi. Gabriel ise “talebin Adalet Bakanlığı tarafından hukuk devleti ilkeleri uyarınca değerlendirileceğini” söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin'de Sigmar Gabriel ile bir araya geldi. İkili ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede Prag'da gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Salih Müslim de gündeme geldi. Türkiye, Almanya'dan Salih Müslim'in tutuklanmasını ve iade edilmesini istiyor. 

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Salih Müslim ile ilgili soruları yanıtlayan Gabriel, Türk Dışişleri Bakanlığından kendilerine iletilen iade talebinin Adalet Bakanlığı tarafından hukuk devleti ilkeleri uyarınca değerlendirileceğini söyledi.

Açıklamaları yansıtan DW Türkçe de, “Salih Müslim, hafta sonu Berlin'de Türkiye'nin Afrin operasyonunun protesto edildiği bir eyleme katılmış ve Ankara Müslim'in Almanya'da bulunmasına tepki göstermişti” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.