Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Kovid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

Gazze-İsrail Sınırında Gerilim Artıyor

İsrail topçu birliklerinin bu sabah Gazze’nin çeşitli yerlerine baskın düzenlediği bildirilirken İsrail medyası, Gazze’den İsrail’in sınıra yakın kasabalara bu sabah en az 28 hava topunun atıldığını duyurdu.

Jerusalem Post gazetesi sitesi, bu sabah Gazze Şeridi’den İsrail’in güneyindeki kasabalara az 28 havan topunun atıldığını belirterek, olayı, 2014 yılından bu yana Gazze’den sınıra yakın İsrail yerleşim merkezlerine yönelik "en büyük saldırı” olarak niteledi.

İsrail ordusuna ait füze savar sisteminin Gazze’den “atılan havan toplarının çoğunu başarılı biçimde engellediğini” kaydeden gazete, en az iki yerleşim merkezine havan toplarının düştüğünü ancak yaralanan olmadığını anlattı.

Bu arada, havan toplarından birinin bir kreşin bahçesine indiği, bahçe duvarının zarar gördüğünü ancak saldırı sırasında çocukların kreşte olmadığı belirtildi.

Öte yandan bir Filistinlinin İsrail ordusuna ait bir tank tarafından öldürülmesinin ardından Pazartesi günü İsrail’in güneyindeki Sderot kentinde bazı ev ve arabaların makinalı tüfekle vurulduğu da kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.