Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin tüik erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi ORDU chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken fatih duruay David Dastmalchian rusya tamer hassan filmleri cumhurbaşkanı erdoğan

Gazze Sınırında Gösterilere Binlerce Filistinli Katıldı

Gazze sınırında bugün düzenlenen protesto gösterilerine binlerce Filistinli’nin katıldığı belirtilirken, İsrail güçlerince açılan ateş sonucunda iki Filistinlinin yaralandığı da kaydediliyor.

Haaretz gazetesine göre, binlerce Filistinli bugün Gazze sınırında düzenlenen protesto gösterilerine katıldı. Haberde İsrail güçlerince göstericilere açılan ateş sonucunda iki Filistinlinin yaralandığına da dikkat çekildi.

Bu arada, Cuma günü protestolarının son haftaların en büyük gösterileri olması beklentisine de yer verildiği haberde şimdiye kadar yapılan protestolarda onlarca Filistinlinin hayatını kaybettiği de vurgulandı. 

Öte yandan Filistinli medya, bugünkü gösterilerin başlamasından önce İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının Gazze Şeridi’nin doğusundaki sınır boyunca protestolarda kullanılması beklenen onlarca lastiğine bomba atılarak yakıldığına da dikkat çekti.

Gazze sınırındaki protestoların başladığı 20 Mart’tan bu yana İsrailli keskin nişancıların 13’ü çocuk 123 Filistinliyi öldürdüğü ve 13 bin 600 Filistinliyi de yaraladığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.