Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan

Gazze Sınırında Korkutucu Gece

İsrail ordusu gece sırasında ve bu sabah erken saatlerde Gazze’deki “Hamas hedeflerini” vururken baskınların Gazze Şeridi’den İsrail’e atılan “onlarca roket”nin misillemesi olarak yapıldığı belirtiliyor.

Filistinli medyaya göre, gece sırasında ve bu sabah erken saatlerinde İsrail ordusunca Gazze’nin çeşitli yerlerine hava baskınları düzenlendi.

BÜYÜK PATLAMALAR PANİK YARATTI

Hava baskınları sırasında 25 kadar bölge vurulurken saldırıların sonucunda bazı Filistinler de yaralandığı belirtiliyor. Gece sırasında duyulan büyük patlamaların halk arasında panik yarattığı da kaydedildi.

Bu arada, çeşitli Filistinli gruplarca Güney İsrail’e yönelik en az 45 roket attığı, çoğunun da İsrail hava savunma sistemince karşı koyulduğu ifade edildi.

HAMAS “ONLARCA FÜZE” ATTI

İsrail medyası ise Salı gecesi ve bugün erken saatlerinde “Hamas” tarafından “onlarca roket atıldığı, füzlerin en az üçünün de İsrail yerleşim merkezlerine düştüğünü belirtirken yaralanan olmadığını ancak binalar ve araçların hafif zarar gördüğünü bildirildi.

Jerusalem Post gazetesi, İsrail Silahlı Kuvvetleri sözcülüğü, İsrail hava savunma sistemlerince 7 roket engellendiği açıklamasını yansıttığı haberinde, “Hamas’ın faaliyetlerinin misillemesi olarak da İsrail Hava Kuvvekleri gece sırasında 25 Hamas hedefini vurdu” dedi. Bu arada, vurulan roketlerden birinin parçalarının bir kreşin yakınlarına düştüğü de kaydedildi.

Haberde, tırmanmanın İsrail savaş uçaklarının, Salı günü Gazze’den İsrail topraklarına yanan uçurtmalar ve balonların atılmasının misillemesi olarak Gazze’nin güneyindeki bir Hamas üssündeki üç hedefine saldırmasından sonra başladığına dikkat çekildi.

Bu arada, Gazze sırırında başlayan kitlesel gösterilerin başladığı 30 Mart’tan bu yana İsrail kuvvetlerince en az 127 Filistinli’nin öldürüldüğünün altı çizildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.