Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu HAVA HAREKATI DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı cumhurbaşkanı ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan bıst 100 endeksi

"Gerçekle CNN’ye Bir Kez Daha Tokat Atıldı"

İngiltere’nin Essex bölgesinde polis, 1 Kasım günü yaptığı açıklamada ekim ayında bir sanayi bölgesinde yer alan kamyon konteynerinde bulunmuş 39 cesedin Vietnam uyruklu olduğunu bildirdi.

Bu ifade ile CNN gibi batılı medya kuruluşlarının yüzüne sert bir tokat atıldı. Ekim ayında haber ilk çıktığı zaman olayda hayatlarını kaybedenlerin uyruklarının belli olmadığı ve ölüm sebeplerinin de bilinmediği durumda CNN muhabiri kendi iddiasıyla Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’ne “Çin vatandaşlarının Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yıl dönümü sırasında neden aşırı bir tavırla Çin’den ayrıldıkları” şeklinde bir soru sordu. Olaydaki gerçekliğin göz önünde bulundurulmadığı bu soru, insanlıktan uzak ve acımasızdı. Yıllardır haberlerinin özgürlüğü ile kendisini öven CNN, daha önce Hong Kong polisinin protestoculara petrol bombası attığı haberini yalanlandığı için çok eleştirildi ve sonunda açıklama yaparak yalan haber için kamuoyundan özür diledi.

Bu gerçekle CNN’ye bir kez daha tokat atılırken Çin’i lekeleyerek kendisini geliştirme hayali de bozuldu. Üstelik CNN’nin kendisini öven profeyonellik ve tarafsızlığına da gölge düştü.

Bu gerçek aynı zamanda CNN gibi basın kuruluşlarındaki soğuk savaş düşüncesini gösterdi.

Anahtar Kelimeler:
çinIngiltereVietnam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.