Öne Çıkanlar AİLE bahçeli kasımpaşa MUHAMMED DEMİR dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu erhan çelik YDG-H güney kore mevlüt çavuşoğlu akdeniz üniversitesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ankara

Gözler Ankara’ya Çevrildi: Başkent ÜDİK Toplantısı Ve Üçlü Zirveye Sahne Olacak

Ankara, 4 Nisan Çarşamba günü Türkiye, Rusya ve İran arasında Suriye’ye odaklanacak,  “Üçlü Zirve”ye evsahipliği yapacak. Zirve öncesinde ise yarın başkentte Türkiye-Rusya Üst düzey İşbirliği Konseyi toplantısı düzenlenecek.  

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla yapılacak  “Üçlü Zirve”de Türkiye’nin TSK’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.

Suriye’de barış sağlanmasına yönelik  Astana Süreci’nin  garantörü üç ülke arasındaki zirve, sürecin yanısıra Doğu Guta’dan kitlesel tahliyelerin ve terörle mücadelenin  gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İKİLİ TEMASLAR

“Üçlü Zirve” sırasında Türkiye, Rusya ve İran liderleri arasında ikili temaslar da yapılacak. Bu  görüşmelerde ikili ilişkişlerin yanısıra bölgesel gelişmelere ağırlık verilmesi beklentisi bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 30 Mart’ta Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile  Erdoğan-Putin görüşmesinin ele alındığı bir telefon görüşmesi yapmıştı.

RUSYA-TÜRKİYE ÜST DÜZEY İŞBİRLİĞİ KONSEYİ

Bu arada, “Üçlü Zirve” öncesi yarın Ankara’da Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) 7. toplantısı düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in eşbaşkanlıklarında gerçeklecek ÜDİK toplantısına iki ülkenin ilgili bakanları da katılacak.

ÜDİK toplantısında, Türkiye-Rusya ikili ilişkileri tüm yönleriyle kapsamlı şekilde ele alınacağı, ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacağı açıklandı.

AKKUYU NÜKLEER SANTRAL TÖRENİ

Bu arada, yarın da  Türkiye ile Rusya işbirliğinde önemli bir kilometre taşı oluşturan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin resmi temel atma töreni de yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.