Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö tüik abd tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

‘Güçlüyüm, Öyleyse Haklıyım’ Mantığıyla İsrail’in Adımlarını Haklı Kabul Etmemiz Mümkün Değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ ‘Güçlüyüm, öyleyse haklıyım’ mantığıyla İsrail, bölgede bu adımları atmıştır ve biz İsrail’i şu anda attığı adımlarla haklı kabul etmemiz mümkün değildir. İsrail, orada işgalcidir ve terör estirmeye de devam etmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüştü. Downing Street’te gerçekleşen görüşme sonrası ortak basın toplantısında konuşan İngiltere Başbakanı May, Gazze’de İsrail’in Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin, barış çabalarının olumsuz bir şekilde sonuçlanmakta olduğunu belirterek, “Her iki tarafa da sakin olmaya itidale çağırıyoruz. Bu sayede bağımsız, şeffaf bir araştırılma yapılabilir” ifadelerini kullandı.

“ABD, BM KARARLARINI HİÇE SAYARAK BÖLGEDEKİ İHTİLAFIN ÇÖZÜMÜNDE ARABULUCU DEĞİL BİR TARAF OLDUĞUNU İLAN ETMİŞTİR”

Erdoğan ise konuşmasında, Türkiye’nin 24 Haziran’da yapılacak olan bir erken seçim sürecinde bulunduğu anımsatarak, “Seçim sürecinin yoğunluğuna rağmen, Birleşik Krallık ile ilişkilerimize atfettiğimiz önem çerçevesinde bu ziyareti gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. İngiltere Başbakanı May ile bölgedeki son gelişmeleri de konuştuklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini asla kabul etmiyoruz. ABD bu girişimi ile BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe sayarak bölgedeki ihtilafın çözümünde arabulucu değil bir taraf olduğunu ilan etmiştir” diye konuştu.

“AMERİKAN YÖNETİMİNİN FÜTURSUZ POLİTİKALARI İSRAİL’İ ŞİDDET YÖNÜNDE DAHA DA CESARETLENDİRMİŞTİR”

Kudüs’ün gerek BM kararlarıyla gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan kaçınılmasının şart olduğunun altını çizen Erdoğan, “Ancak Amerikan yönetiminin fütursuz politikaları İsrail’i işgal, gasp ve şiddet yönünde daha da cesaretlendirmiştir. Nitekim 60 kişinin hayatını kaybetmesine ve birçoğu ağır olmak üzere 2 bin 500’ünün de yaralanmasına sebep olan saldırılar, işte bu politikaların sonucudur” dedi.

“ ‘GÜÇLÜYÜM, ÖYLEYSE HAKLIYIM’ MANTIĞIYLA İSRAİL’İN ADIMLARINI HAKLI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Filistin’in 1948 yılında şu anda İsrail’in işgal ettiği toprakların tamamında yerleşik bir durumda olan bir ülke olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail, belli bir oranda ala ala şu anda Filistin’i orada bir avuç yere sıkıştırdılar ve kendisi de görüldüğü gibi çok daha büyük bir alanın adeta işgalcisi olarak sahibi görünümüne girdi. Bunu kabul etmek mümkün değil. ‘Güçlüyüm, öyleyse haklıyım’ mantığıyla İsrail, bölgede bu adımları atmıştır ve biz İsrail’i şu anda attığı adımlarla haklı kabul etmemiz mümkün değildir. İsrail, orada işgalcidir ve terör estirmeye de devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“İİT’Yİ CUMA GÜNÜ İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRIYORUZ”

“Bütün mesele biz güçlüden mi yana olacağız yoksa haklıdan yana mı olacağız” ifadelerini kullanan Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dönem Başkanı olduğunu anımsatarak, “Biz şu anda tüm üyelerimizi davet ediyoruz ve İİT’yi Cuma günü İstanbul’da olağanüstü bir toplantıya çağırıyoruz. Bu olağanüstü toplantı ile birlikte de dünyaya çok güçlü bir mesajı İstanbul’dan vereceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.