Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

Hahn: Türkiye'ye Kapıları Kapatmak Akıllıca Olmaz

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Türkiye'ye "kapıları kapatmanın akıllıca olmayacağını" söyledi. Hahn, Türkiye Avrupa'nın çok önemli bir komşusu ve hem iyi hem de normal komşuluk ilişkilerine sahip olmamız tavsiye edilir” dedi.

 DW'nin AB genişleme süreci ve Türkiye ile ilgili sorularını yanıtlayan Hahn, DW’nin “AB, Türkiye'deki siyasal gelişmelerle ilgili ve ülkenin AB’den yavaş yavaş uzaklaşmasıyla ilgili sert bir dil kullanmaya başladı” demesi üzerine  şu karşılığını verdi:

"TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ VE YARGI GİBİ ALANLARDA GERİ GİDİYOR"

“Aynen. Bir aday ülkeye uyguladığımız Avrupa standartları diyebileceğimiz standartlara gelince, Türkiye'nin hukuk devleti, yargı, şeffaflık, ifade özgürlüğü alanlarında geri gittiğini itiraf etmeliyiz. Bu ilerleme raporumuzda açıkça belirtilmiştir.”

Johannes Hahn, “Yani gerçekten umut yok mu? Ama hala şöyle deniyor: ‘Katılım müzakerelerini canlı tutalım, Türkiye'ye kapıyı kapatmayalım’” sorusu üzerine de şöyle konuştu:

“Sanırım ‘kapıyı kapatmama’ doğru tanım. Üye ülkeler arasında yapılan bir anlaşma nedeniyle, katılım öncesi finansmanın mevcut aşamaya uyarlanması için yeni bölümlerin açılmaması anlayışı var. Olduğumuz nokta burası. Öte yandan, Türkiye'nin büyük bir kısmının hâlâ Avrupa'ya yöneldiğini ve desteğimizi beklediğini aklımızda tutarsak, kapıları kapatmak akıllıca olmaz. Günün sonunda, Türkiye Avrupa'nın çok önemli bir komşusu ve hem iyi hem de normal komşuluk ilişkilerine sahip olmamız tavsiye edilir.“

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.