Hakim Berman: Atilla’yı Terörle İlişkilendirmeyin

ABD’de İran’a uygulanan ambargonun ihlal edildiği gibi suçlamalarla yargılanan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf’ın davasında yeni gelişmeler dikkat çekti. ABD medyası, aynı davanın tutuklu sanıklarından Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın savunma ekibinin önümüzdeki hafta başlayacak jürili dururuşmalar öncesi “önemli bir avantaj” sağladığını belirtirken, davanın hakimi Richard Berman’ın “Atilla’yı terörle ilişkilendirmeyin” uyarısına vurgu yapıyor. 

Sarraf davasını yakından izleyen Amerika’nın Sesi (VOA), davanın asıldan görüleceği duruşmalar öncesinde, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları ile savcılık arasında uzlaşılamayan ihtilaflı on ayrı konuda, mahkemenin kararını verdiğıni belirtti.

SAVCILIĞIN YEDİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Hakim Richard Berman, uzlaşılamayan on konuda savcılığın sadece bir talebini kabul ettiğini anlatan VOA, “Yedi ayrı talebini reddetti, iki talebini de kısmen kabul etti. Böylelikle Atilla’nın savunma ekibi önümüzdeki hafta başlayacak duruşmalar öncesinde önemli bir avantaj elde etti” değerlendirmesini yaptı. 

“ATİLLA NE TERÖR SALDIRISINA KATILDI NE DE TERÖR SUÇUYLA İTHAM EDİLİYOR”

Savcılığın Rıza Sarraf’ın İran devlet başkanına hitaben yazdığı “ekonomik cihat başlatacakları” konusundaki mektubunun jüriye sunulmasına talebini de reddeden Berman,  Atilla’nın terörle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurgulayarken, “Atilla, herhangi bir terör suçuyla itham edilmediği gibi herhangi bir terör saldırısına karışmamıştır” sözlerini kullandı. 

Hakim Berman kararında, Atilla’nın ABD’de muhtelif konularda tanık olarak duruşmaya çıkartmak istediği kişileri de savcılığın karşı çıkmasına rağmen önümüzdeki hafta başlaması öngörülen duruşmalarda dinlenmesine hükmetti.

RIZA SARRAF “YOK SAYILDI”

VOA haberinde, savcılıkla anlaşma yoluna gittiği öne sürülen Rıza Sarraf’ın adının seçilecek jüri, davayla ilgili temel konular, tanık ve deliller gibi ayrıntıların yer aldığı bilgilendirme çalışmalarının tartışıldığı son başvuru dilekçelerinde de yer almadığına dikkat çekerken de Rıza Sarraf’ın yapılacak duruşmalar öncesi oluşturulacak jüriyle ilgili hiç bir çalışmaya katılmamasının hakkındaki iddiaları güçlendirdiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.