Öne Çıkanlar Koronavirüs chp Covid19 kılıçdaroğlu Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan galatasaray cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya İsrail

Hariri Beyrut’ta Bağımsızlık Günü Törenine Katıldı

Suudi Arabistan’dan 4 Kasım’da istifasını duyarak ülkesini sarsan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Mısır’daki görüşmelerinin ardından döndüğü Beyrut’ta bugün düzenlenen Bağımsızlık Günü törenlerine katıldı. Beyrut’ta Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen askeri geçide katılan Hariri, törende Cumhurbaşkanı Michel Aoun’un yanında yer aldı. 

Lübnan’da yayımlanan Daily Star Gazetesi, Hariri’nin Beyrut’taki törene katıldığını duyurduğu haberinde Harini’nin tören alanına ulaştığında “alkışlarla karşılandığını” anlattı. Hariri’nin Cumhurbaşkanı Aoun ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile selamlaştığını belirtti.

Böylece, Hariri’nin istifasını duyurmasından bu yana ilk kez Aroun ve Berri ile bir araya geldiğine dikkat çekilen haberde, Beyrut’un merkezinde alınan “sıkı güvenlik önlemlerine” vurgu yapıldı

Saad Hariri, hafta sonunda Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron  ile görüştükten sonra dün geçtiği Kahire’de Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El Sisi ile biraraya gelmişti. Hariri, bu görüşmenin ardından dün geç saatlerde Beyrut’a ulaşmıştı.

Bu arada, Hariri’nin istifasını kabul etmeyen Michel Aoun ile bir araya gelerek istifasını resmen sunması bekleniyor. Bu buluşmanın bugün yada yarın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.