Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari kuşadası başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon

Hariri’nin İstifası Şok Yarattı

Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin sürpriz biçimde görevinden istifa etmesi ve açıklamayı Suudi Arabistan'dan yapması çok tartışma yarattı. Hariri’nin suikast korkularını dile getirdiği açıklamasında, İran’ı suçlaması üzerine Tahran’dan “akıl almaz olay” ve “yeni bir kaos senaryosu” tepkisi geldi.

Saad Hariri, dün Suudi Arabistan’dan yaptığı açıklamayla istifasını duyururken, İran’ın bölgedeki “aşırı siyasi yayılmacılığı” ve “suikast” korkularını dile getirdi. “Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum” diyen Hariri, “İran’ın karıştığı yerlerde sadece yıkım ve kaos var” şeklinde konuştu.

İSTİFA LÜBNAN’I “ŞOKE ETTİ”

Bu arada, Hariri’nin Suudi Arabistan'dan televizyonda yayımladığı açıklamasının sarsttığı Lübnan'da basın, istifanın ülkeyi şoke ettiğini ifade etti. Daily Star gazetesi, analistlerin bu kararın önümüzdeki dönem için ne anlamı geleceği konusunda bölündüğünü de kaydediyor. Buna karşın gazete, “uzmanlar, ekonomik durumun istikrarlı olmaya devam edeceğini söylüyor” diye yazdı.

TAHRAN’IN TEPKİSİ: “YENİ BİR KAOS SENARYOSU”

Lübnan Başbakanı Hariri’nin İran karşıtı ifadeler kullanarak istifa etmesine İran'dan sert eleştiriler geldi. "Yeni bir kaos senanyosu" diyen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi, “Hariri’nin ani istifasının başka bir ülkede açıklanması sadece akıl almaz bir olay değildir. Aslında bunlar kendisinin bölgeye kötü amaçlarla getirilen oyuna girdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.  

Mehr haber ajansına göre, Kasimi, Hariri’nin ileri sürdüğü İran karşıtı iddiaları tamamen reddederek, “Amerikanlar, Siyonistler ve Suudilerin boş ve mesnetsiz şeklindeki İran karşıtı açıklamalarının Hariri tarafından tekrarlanması, bu istifanın Lübnan ve bölgeye gerginlik getirecek yeni bir senaryo olduğunu gösteriyor”  açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.