Heiko Maas: Almanya Filistinlere Yardımı Artıracak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Trump Yönetimi’nin BM’ye bağlı Filistinlilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) yaptığı yardımda önemli bir kesintiye girmesi üzerine Alman hükümetinin katkısını büyük ölçüde artıracağını belirtti. 

Heiko Maas, AB Dışişleri Bakanları’na yazdığı mektupta, Alman Federal Hükümeti’nin UNRWA’ya önemli miktarda ek fon sağlamaya hazırlandığnı” duyurdu. Maas, BM kuruluşunun gelir kayıplarının “kontrol edilemez zincirleme tepkisini tetikleyebileceği” uyarısını yaptı.

DW İngilizce’ye göre, Maas, Almanya’nın ne kadar ek yardım sağlayacağını söylemediğini ancak UNRWA’nın mevcut 217 milyon dolarlık gelir kaybını telafi etmeye yetmeyeceğini söyledi. Bu açıdan AB ülkelerinin birlikte ek çaba yapmasının taşıdığı önemi vurgulayan Alman Bakan, UNRWA’nın bölgenin istikrarı için oynadığı önemli rolüne vurgu yaptı.

Almanya’nın bu yıl şimdiye kadar UNRWA’ya 94.5 milyon dolar sağladığı belirtildiği haberde, ABD’nin geçen yıl 365 milyon dolara ulaşan insani yardım ve projelere yönelik katkısının bu yıl 60 milyon dolar düzeyinde kaldığının altı çizildi. 

Anahtar Kelimeler:
BmYardımTrumpFilistin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.