Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Hizbullah Lider'nden Türkiye'nin PKK'ya baskınlarına sert tepki

BEYRUT (ANKA)  - Suriye ihtilafında Esad Yönetimi'nin en büyük destekçisi olarak nitelenen Hizbullah örgütü lideri Hasan Nasrallah, Türkiye’nin PKK’ya yönelik hava baskınlarına sert tepki gösterdi.  Baskınlar için "IŞİD ile savaşan güçleri zayıflatma girişimi”  iddiasını dile getiren Nasrallah, Türkiye’nin  “IŞİD’e yardım ettiği” konusunda herhangi bir kuşkusunun bulunmadığını savundu. 

Hasan Nasrallah, “IŞİD’i korumak amacıyla Türkiye, hem PKK’nın, hem de DHKP-C’nın özgürlük savaşçılarını hedef aldı” iddiasında bulunduğu acıkmasında “Türkiye’nin IŞİD’e yardım ettiğini ve barındırdığı konusunda herhange bir kuşkum yok” dedi.

Türkiye’nin “sınırlarını IŞİD’e açtığını ve örgütün ekonomik işlerini kolaylaştırdığı” iddiasında da bulunan Nasrallah, Rudaw tarafından yansıtılan açıklamasında ayrıca “Suudi Arabistan, ABD ve Türkiye hükümetlerinin  böyle bir örgüt üzerinde kontrolünü sürdürebileceklerini düşünüyorsa eğer, hayal görüyorlar” gibi sözleri de kullandı. (ANKA)(CN/ÖZK) 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.