Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Hollanda İle Yeni Sıkıntı: Fatma Şahin’in Ziyaretine Karşı Çıktı

Türkiye ile AB ülkelerinden Hollanda arasında yine bir sorun yaşanıyor. Hollanda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Deventer kentini ziyaret etmesine karşı çıktı.

BBC Türkçe’nin Lahey mahreçli haberine göre, Hollanda, Türkiye ile geçen yıl 16 Nisan anayasa referandumu öncesi yaşanan diplomatik krizin yıldönümü öncesi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Deventer kentini ziyaret etmesini istemedi.

Lahey yönetiminin uyarısı üzerine, Türk makamlarının eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ziyaretini iptal ettikleri bildirildiğine dikkat çekilirken  “Fatma Şahin, Cumartesi günü Hollanda'nın doğusundaki Deventer kentindeki Merkez Camii'nde Türkiye kökenli kadınlarla bir araya gelecekti” denildi.

BBC “Hollanda hükümeti, 16 Nisan 2017'deki anayasa değişikliği referandumu öncesi Türkiye'den siyasilerin ülkelerinde miting yapmalarına izin vermeyeceklerini açıklamış, 11 Mart 2017'de Aile Bakanı ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edilmesiyle tırmanan gerginlik diplomatik krize dönüşmüştü” bilgilerine yer verdi.  

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın Fatma Şahin'in ziyaretinin iptal edildiğini doğruladığı belirtilirken, ancak bakanlık sözcüsü, Şahin'in Hollanda ziyaretinin neden istenmediğine ilişkin ayrıntı vermezken Türkiye ile ikili ziyaretler, güvenlik ve göç konularında ikili temasları sürdürdüklerini söylediği aktarıldı. Haberde, şöyle denildi:

“Lahey'deki kaynaklara göre, hem 11 Mart krizinin yıldönümü öncesine denk gelmesi hem de 21 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi olması nedeniyle Hollanda, bu ziyareti uygun görmedi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.