Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech

Hollanda Mahkemesi Onay Verdi: İki Ermeni Çocuk Sınır Dışı Edilebilecek

Mülteci ve yasa dışı göçmenlere ilişkin tartışmaların sürdüğü AB ülkelerinden Hollanda’da Danıştay tartışma yaratan bir kararla 10 yıldır ülkede bulunan 13 ve 12 yaşındaki iki Ermeni çocuğunun hiçbir zaman yaşamadıkları Ermenistan’a  sınır dışı edilebileceğine hükmetti.  

Danıştay bugün açıklanan kararla hükümetin 13 yaşındaki Howick ve 12 yaşındaki Lili’ye oturma izni verme zorunda olmadığını bildirirken Ermenistan’da baskı göreceği veya tehlikede olacağı yönünde herhangi bir işaret bulunmadığı için iki çocuğa iltica hakkının tanınması söz konusu olmadığını belirtti.

Kararı duyuran Dutch News, iltica hakkı için yoğun çaba gösteren çocukların annesi Armina Hambartsjumian’ın da çocuklarını gizli bir yere gönderdikten sonra geçen yılın Ağustos ayında Ermenistan’a sınır dışı edildiğini anımsatıyor ve Rusya’da doğan iki çocuğun 10 yıldır Hollanda’da yaşadığının altını çiziyor. Haberde okul arkadaşları destek kampanya yürüttükleri Howick ve Lili olayının hayatlarının büyük bölümünde Hollanda’da yaşayan çocukların sınır dışı edildiği bir dizi vakanın sonuncusu olduğu vurgulanırken geçen ayda Hollanda’da doğan ve büyüyen iki çocuğun Ukrayna’ya gönderildiğine dikkat çekiliyor.

Anahtar Kelimeler:
DanıştayAB
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.