Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Hollanda’dan Türkiye, Rusya, Çin Ve İran’a Gidecek Vatandaşlarına ‘Siber Uyarısı’

Türkiye’nin ilişkilerinde sıkıntılar yaşadığı AB ülkelerinden Hollanda, Türkiye, Rusya, Çin ve İran'a gidecek vatandaşlarına, sadece içi boş telefon ve dizüstü bilgisayar götürmelerini istedi.

BBC Türkçe’nin Lahey mahreçli haberine göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı, ticari ve ekonomik temaslarda bulunmak için Başbakan Mark Rutte ile Çin'e gidecek 165 şirket ile bürokratlara yönelik bir uyarı mektubu gönderdi.

Türkiye ve diğer üç ülkede “akıllı telefon ve dizüstü bilgisayarların içindeki bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından okunduğunu ve kopyalandığını” iddia eden bakanlık, telefon ve bilgisayarlarda kesinlikle “hassas” bilgi ve belge bulundurulmamasını istedi.

Volkskrant gazetesine konuşan hükümet yetkilisi, "Acı ama siber casusluk konusundaki uyarılar NATO müttefikimiz Türkiye ile Rusya ve İran için de geçerli olacak" ifadelerini kullandı.

Hollanda hükümetinin Türkiye, Rusya, Çin ve İran'da akıllı telefonlar ve dizüstü bilgisayarların “uzaktan izlendiğini, hatta içindeki bilgilerin kopyalanabildiğini” iddia ettiği belirtilen haberde, “Bu nedenle ülkelere seyahat edecek iş adamı ve bürokratlara, önemli bilgi içermeyen ve mümkünse boş telefon ve dizüstü bilgisayar götürmeleri öneriliyor” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.