Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İyi Parti Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar YKS tsk CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut Kovid19 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Hong Kong Yönetimi Ve Polisinden Şiddet Eylemlerine Kınama

Hong Kong Özel İdari Bölgesi yönetimi, dün Hong Kong Adası, Kowloon ve New Territories bölgelerindeki protestolarda tırmanan şiddet eylemlerine tepki gösterdi.

Yönetimin dünkü açıklamasında, radikal protestocuların tırmandırdıkları yasa dışı şiddet eylemlerinin sert bir dille kınandığı ve polisin soruşturma başlatıp failleri cezalandıracağı ifade edildi.

Açıklamada verilen bilgilere göre, dün Hong Kong Adası ve Kowloon bölgelerindeki yasa dışı protestolar sırasında, bazı eylemciler polisin uyarılarını dikkate almayarak, öngörülen hattan çıkıp yolları kapattı.

Bir grup protestocu, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nin hükümet binası ile Yasama Konseyi ve Emniyet Müdürlüğü binalarına Molotof kokteylleri attı, kimyasallar ve tuğlalarla polislere saldırdı.

Söz konusu girişimlerin, görev başındaki polislerin ve kent sakinlerinin can güvenliğine büyük tehdit oluşturduğu vurgulanan açıklamada, Hong Kong halkına şiddet eylemleriyle mücadele ederek, hukukun üstünlüğünü koruma ve toplumun bir an önce normal düzenine dönmesini sağlama çağrısında bulunuldu.

Öte yandan, Hong Kong polisi de bu sabah bir açıklama yaparak, radikal protestocuların şiddet eylemlerini kınadı.

Açıklamada, yasa dışı miting düzenleme, saldırı silahları bulundurma ve emniyet güçlerine saldırma gibi suçlardan dolayı Prince Edward metro istasyonunda 40 kişinin göz altına alındığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
Hong Kong
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.